City Break Romania: Tulcea

Nu poti sa spui Tulcea fara sa te gandesti la fluviul Dunarea si la Delta Dunarii. Municipiul Tulcea este resedinta de judet a judetului Tulcea si are o istorie foarte bogata, asezarea datand inca din perioada culturii Gumelnita. Mai tarziu orasul a inflorit sub influentele grecesti fiind mai apoi sub ocupatie otomana intre 1420 si 1877.

Desi este punctul de plecare pentru excursiile si plimbarile in Delta, orasul este si un obiectiv cultural important, aici gasindu-se Muzeul Judetean de Arta, Muzeul de Arheologie si Istorie, Muzeul de Stiinte Naturale « Delta Dunarii » si Monumentul Independentei. Muzeul Judetean de Arta detine o colectie surprinzatoare de tablouri ale unor pictori importanti cum ar fi Nicolae Darascu, Stefan Dumitrescu, Cecilia Cutescu dar si picturile suprarealiste ale lui Victor Brauner.Obiective turistice importante pentru oras dar si pentru istoria nationala sunt Monumentul Independentei si Muzeul de Istorie care este ridicat pe ruinele fostei cetati Aegyssus si care reface situri arheologice importante din Dobrogea cum ar fi cele de la cetatile Dinogetia, Troesmis, Argamum si Halmyris.Monumentul Independentei a fost ridicat pentru a sarbatori eliberarea Romaniei de sub dominatia Otomana iar daca vrei sa ai si o panorama superba asupra orasului trebuie neaparat sa ajungi in varful sau.

Tot in oras a fost inaugurat recent si cel mai mare acvariu din Romania situat in complexul Delta Dunarii iar daca vrei sa vezi o piesa frumoasa de teatru atunci nu uita sa iti rezervi loc din timp la Teatrul « Jean Bart ».

In apropiere de Tulcea este manastirea Celic Dere, casa a aproape 80 de maicute. Numele manastirii vine din turca si inseamna “paraul de otel”, aceasta fiind intemeiata initial de doi calugari lipovezi. In prezent manastirea adaposteste si un muzeu de carti bisericesti rare dar si icoane, aici fiind cea mai veche icoana din Romania, adusa de la muntele Athos. In apropiere de manastire este localitatea Niculitel unde se afla una dintre cele mai vechi capele din Romania. Aceasta a fost restaurata recent iar aici s-au gasit osemintele a patru martiri crestini. Osemintele se gasesc acum la Manastirea Cocos, aflata in apropiere. Iar daca tot ai venit pana aici nu ocoli nici Manastirea Saon. Maicutele de aici te vor intampina cu placere si te vor servi cu un mar din livada manastirii.

Tulcea este punctul de plecare pentru excursii in Delta Dunarii,fluviul fiind cel care sustine economic orasul. Vara portul este plan de hoteluri plutitoare iar barci de tot felul strabat apele fluviului pentru ca turistii sa poata admira fauna si flora de o frumusete uluitoare. Sute de specii de pasari traiesc pe perioada verii in vegetatia luxurianta din Delta iar o plimbare prin canalele Deltei este o experienta unica in viata.

Si daca tot ai ajuns in zona Tulcei merita sa mergi si la una dintre numeroasele podgorii din zona. Vei afla povesti uimitoare despre istoria viticulturii din zona si vei putea degusta si cumpara vinurile care au facut cunoscuta aceasta regiune a tarii.

Sigur vrei sa citești și despre:
australia
Sa vizitam… Australia
pesteri captivante
Pesteri captivante din Romania

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage