Conceptii legate de bani care va pot ajuta sa scapati de datorii

Formula pentru a scapa de datorii nu este una foarte complicata. Taiati cheltuielile, directionati orice venit suplimentar catre datorii si incet incet scapati de datorii. Si, intr-un final, le veti plati pe toate.

In multe feluri, a va plati datoriile seamana cu a slabi. Consumati mai putine calorii, faceti mai multa miscare, continuati asa o perioada mai lunga si, teoretic, slabiti cateva kilograme.

Din nefericire, traim in lumea reala, unde nimic nu este usor. Nu conteaza ce ar trebui sa faceti, viata reuseste sa va schimbe planurile. Apar urgente, masinile au nevoie de reparatii, copiii de aparat dentar etc. si astfel obiectivele pentru economii se duc pe apa sambetei.

Dar sunt unele persoane care reusesc sa faca asta, vand din lucrurile pe care le detin si fac sacrificii incredibile pentru a-si aduce familia in siguranta financiara. Renunta la achizitionarea unei masini noi, la petrecerile mari si la iesirile in oras. La final, se uita in urma si spun ca a meritat orice sacrificiu.

Nu inseamna ca sunt mai inteligente si mai bune decat persoanele care pur si simplu nu reusesc sa scape de datorii, cel mai adesea este o schimbare de mentalitate care le ajuta sa isi modifice comportamentul si sa creada ca orice este posibil.

Conceptia #1: Incetati sa mai vedeti creditele ca solutii la problemele dumneavoastra

De multe ori, oamenii apeleaza la credite ca solutii pentru achizitiile de valori mari pe care nu si le pot permite. Atata timp cat ratele se platesc la timp, nu este problema. Dificultatea apare atunci cand apare ceva neprevazut, veniturile scad si ratele trebuie platite in continuare. In astfel de situatii, pe langa presiunea financiara foarte mare, apare si presiunea psihica.

Inainte de a lua orice credit, ganditi-va bine inainte daca este absolut necesar si nu aveti alta solutie.

Conceptia #2: Realizati ca alte persoane depind de dumneavoastra

Atunci cand aveti copii care au nevoie de haine, de incaltari, de educatie, de medicamente, a nu le putea oferi aceste lucruri este o mare problema pentru dumneavoastra si un factor de stres. Ca parinte responsabil, nu va puteti permite sa ajungeti in situatii de acest fel. De aceea, in bugetul dumneavoastra trebuie sa includeti si economii pentru situatii de urgenta.

Conceptia #3: Traiti doar dintr-un salariu si economisiti restul

Cand erati singuri reuseati sa va descurcati cu un singur salariu, de ce nu ati incerca sa faceti acest lucru si acum? Un salariu poate fi alocat achitarii datoriilor si stabilirii unui fond de economii pentru situatii neprevazute.

Conceptia #4: V-ati saturat de tot stresul cauzat de rate

Ratele lunare sunt un factor de stres pentru oricine, chiar daca salariul este suficient. Faptul ca ele trebuie platite in fiecare luna, indiferent de ce se intampla, este o presiune constanta asupra dumneavoastra. Cand va saturati de aceasta situatie, veti gasi solutii pentru a achita ratele mai rapid.

Conceptia #5: Va vreti bucuria inapoi

Gandul ca, aveti o rata de platit in fiecare luna, in loc sa faceti altceva mai distractiv cu acesti bani, va distruge orice bucurie. Atunci cand motivatia de a face lucruri mai distractive precum a pleca intr-o vacanta, este foarte puternica, merita sa va supuneti unei perioade de cheltuieli minime pentru a va achita mai repede datoriile. Ca apoi sa va bucurati de libertatea bugetului.

Conceptia #6: Nu lasati creditul sa va traga inapoi

Poate va doriti mai multa libertate: sa calatoriti mai mult, sa lucrati ca free-lancer etc. insa creditul pe care il aveti de platit va limiteaza. In aceasta situatie, a va ignora datoriile nu este o solutie. Singura solutie este sa va mobilizati sa gasiti resurse pentru a va achita mai repede creditul. In loc sa vedeti creditul ca pe o limitare, considerati-l o motivare suficient de puternica pentru a va determina sa obtineti mai multi bani.

Conceptia #7: Creditele nu trebuie sa fie ceva normal

In societatea zilelelor noastre, a avea cel putin un credit este normalitatea. Si nu vorbim despre creditele pentru locuinte, ci de credite pentru electro-casnice, vacante, telefoane etc. Atata timp cat reusiti sa platiti toate ratele, nu pare nimic in neregula cu acest stil de viata. Insa nici creditele nu pot fi luate la nesfarsit

Conceptia #8: Fiecare leu este valoros

De multe ori, sumele pe care le-ati putea aloca rambursarii anticipate a creditelor sunt mici si va ganditi ca nu semnifica nimic si renuntati sa le platiti.

Insa chiar si 10 sau 20 de lei platiti in avans conteaza. Si nu neaparat in scaderea semnificativa a sumei finale de rambursat ci in motivatia pe care v-o da pentru a rambursa sume tot mai mare. Iar atunci cand intelegeti ca fiecare leu este valoros, aveti mai multa grija cum cheltuiti fiecare leu.

Conceptia #9: Daca altii pot, pot si eu

Povestile de succes ale altor persoane care au reusit sa isi schite creditele inainte de scadenta functioneaza ca un motivator pentru a va mobiliza si pentru dumneavoastra.

De cele mai multe ori, secretul lor nu este vreo formula complicata ci mai multa vointa de a-si limita cheltuieilile si de a gasi noi surse de venituri, cel putin pentru o perioada de timp.

Conceptia #10: Schimbarea de la Nu pot la Pot

Adesea, multe persoane considera ca nu pot achita mai repede creditele sau sa scape de datorii pentru ca li se pare ca nu reusesc sa isi administrezez bugetul cum trebuie.

Insa, in momentul in care va asezati, va faceti un plan de rambursare a datoriilor si il respectati, vedeti cum reusiti sa va eficientizati bugetul si sa va achitati creditul.

Relatia pe care o aveti cu banii depinde de mentalitatea pe care o aveti. Daca vreti sa va schimbati relatii cu banii, schimbati-va intai mentalitatea.

Sigur vrei sa citești și despre:
Dermatocosmetice-cu-extract-de-namol
Dermatocosmetice cu extract de namol terapeutic Pell amar
Bugetul-în-5-pași
Bugetul în 5 pași, mai mult decât un plan de acțiune

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage