4 metode pentru eficientizarea costurilor de întreținere a casei în luna Noiembrie

Noiembrie este una dintre cele mai plăcute luni ale anului, perioada de trecere de la sezonul cald la mult așteptata iarna, iar acest lucru poate să reprezinte multiple beneficii și în cazul costurilor de întreținere a casei sau apartamentului dumneavoastră.

Zilele mai lungi, temperaturile mult mai plăcute, toate vă pot fi aliate în lupta cu facturile mari. Iată cele mai eficiente 4 metode pentru a plăti mai puțin și a economisi mai mult.

  • Bucurați-vă de lumina naturală. Odată cu luna aprilie, zilele din ce în ce mai lungi ne permit să reducem consumul aferent iluminării locuinței. Sfatul nostru este să nu lăsaţi lumina aprinsă atunci când părăsiți casa, chiar dacă ieșiți pentru o perioadă scurtă de vreme şi să folosiți iluminatul artificial doar în camerele în care vă petreceţi cel mai mult timpul. Bucurați-vă de lumina naturală pe cât de mult posibil! Acest lucru se va reflecta chiar și în sănătatea familiei, nu doar în cheltuielile mai mici.
  • Deschideți larg ferestrele. De cele mai multe ori, chiar dacă temperaturile de afară sunt ridicate, după o iarnă răcoroasă, pereții locuinței se încălzesc mai greu. De aceea este indicat să lăsați ferestrele larg deschise și să utilizați mai puțin sau chiar deloc centrala termică.
  • Deconectaţi echipamentele pe care nu le folosiţi. Chiar dacă sunt închise, televizoarele și celelalte electrocasnice vor mai consuma energie atâta timp cât sunt încă în priză.
  • Utilizați eficient electrocasnicele. Mașinile de spălat sunt electrocasnicele cu cel mai mare consum de energie electrică de aceea, odată cu vremea călduroasă, noi vă recomandăm să uscați rufele pe balcon sau în curte, nu cu ajutorul aparatelor specializate, sau prin alegerea unui program cu un număr ridicat de rotații. În cazul centralei electrice, setaţi din centrala termică o temperatură mai scăzută a apei calde astfel încât să nu necesite combinarea cu apa rece. De ce este acest proces aparent banal important? Deoarece, în cazul unei centrale de apartament care oferă atât agent termic cât şi apă caldă menajeră, consumul de gaze naturale este cel mai mare în momentul când se prepară apa caldă.

Pentru a putea economisi și folosi în favoarea dumneavoastră resursele de care dispuneți, este extrem de important să faceți o analiză a tuturor facturilor, să verificați dacă au loc pierderi și să constatați care sunt cele mai costisitoare facturi și de ce.

Faceți-vă un obicei din a citi eticheta lipită pe fiecare aparat, care indică puterea acestuia, sau manualul de instrucţiuni. La achiziționarea unui nou aparat electrocasnic, alegeți întotdeauna clasa A+ la energie.

Utilizarea eficientă a resurselor trebuie să fie o preocupare majoră a tuturor consumatorilor nu doar odată cu trecere de la vremea rece la cea caldă, ci și pe întreaga perioadă a anului, pe termen mediu și lung deoarece acest lucru vă va ajută să reduceți cheltuielile și să economiți sume importante de bani.

Sigur vrei sa citești și despre:
Cum-să-gestionați-relația-cu-creditorul
Cum să gestionați relația cu creditorul în 7 pași
Viața-fără-datorii
Ce este Viața fără datorii?

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage