Sa vizitam… Australia

E vara. Si vacanta pentru multi, si dor de duca…

Intotdeauna ti-ai dorit o vacanta exotica, intr-un loc indepartat si fantastic, asa ca in povestile pe care le citeai cand erai mica. Ei bine, a sosit vremea sa uiti de vacantele banale mereu in aceeasi camera, acelasi hotel, aceeasi statiune pentru ceva nou si indraznet. Noi iti propunem Tara Cangurilor, Australia. E bine de stiut ca Australia este singura tara ce ocupa un continent, fiind a sasea ca dimensiune de pe planeta. Un atuu este faptul ca limba oficiala este engleza, iti va fi mai usor sa te intelegi cu localnicii.

Australia este doua treimi desert, iar clima este una calda, secetoasa. Asadar, o poti vizita oricand in timpul anului, nu doar vara, care tine din decembrie pana-n februarie. Daca alegi sa iti petreci vacanta aici, trebuie sa iti stabilesti din timp itinerariul cu ceea ce vrei sa vizitezi, pentru ca posibilitatile sunt infinite.

Capitala Australiei este Canberra, insa orasul ce iti ofera cele mai multe posibiltati este Sidney, cel mai mare oras al Australiei. Daca alegi sa il vizitezi, poti evita astfel o excursie la plaja, caci orasul este situat pe litoralul Oceanului Pacific.

Sidney are o reputatie de centru international al comertului, artei, modei, culturii, divertismentului, muzicii si educatiei. Nu trebuie sa ratezi sub nicio forma Opera, o adevarata opera de arta din punct de vedere arhitectural, cladire ce gazduieste reprezentatiile Operei si Baletului australian si Teatrul si Orchestra din Sidney.

Gradina Botanica Regala este un alt loc ce merita vizitat, caci reuneste o multitudine de plante specifice Australiei si nu numai. Ai putea da o raita si printr-o gradina zoologica, iar cea mai mare este Taronga.

In Sydney exista nenumarate muzee si ar fi imposibil sa le vizitezi pe toate, trebuie sa alegi ce te intereseaza si ce te pasioneaza dintre Muzeul de Arte Aplicate si Stiinta, Muzeul Maritim National Australian, Galeria de Arta, Muzeul din Sydney, Muzeul Australian. Daca vrei sa cunosti peisaje naturale incredibile, poti sa vizitezi Blue Mountains, o regiune muntoasa la periferia orasului, portul Jackson, plaja Bondi.

Trebuie totusi sa ai grija la animale: desi unele sunt adorabile, precum cangurii, ursii koala si nenumaratele specii de pasari frumos colorate, unele sunt periculoase, de exemplu serpii si paianjenii, care sunt printre cei mai veninosi din lume. Pentru cumparaturi, cea mai recomandata zona este Rocks, zona turistica si istorica a orasului. Pentru amuzament si pentru copilul din tine poti vizita Parcul de distractii Luna.

Alt loc pe care trebuie sa il vezi neaparat in Australia este Marea Bariera de Corali. Locul este minunat si aici poti observa de aproape numeroase specii de pesti si plante. Poti face de asemenea snorkeling, scuba-diving, scufundari, windsurfing, surf, sau diverse alte sporturi de apa. Aceste locuri sunt insa doar o parte din ceea ce poti descoperi daca alegi ca in urmatoarea vacanta sa descoperi frumoasa si inedita Australie.

Sigur vrei sa citești și despre:
segovia
Impartasiri despre Segovia (Spania)
city break cluj
City Break Romania: Cluj Napoca

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage