Cum să îți negociezi eficient salariul

Există numeroase situații în care doi oameni ce realizează aceleași activități, în același interval de ore și cu aceleași resurse nu primesc aceeași sumă de bani. Ce îi diferențiază? Curajul de a negocia.

Acesta este mult mai important decât multe alte aspecte în muncă de zi cu zi. Fie că te afli în situația de a negocia salariul în cadrul unui nou loc de muncă, sau consideri că munca ta ar trebui să fie mai bine renumerată, există câteva tactici pentru a obține o sumă de bani mai mare:

  • Permite-i angajatorul să vină primul cu o ofertă. Astfel vei putea înțelege care este marja financiară în jurul căreia poți să negociezi fără a te simți în pericol de a exagera.
  • Compară oferta. Înainte de a merge la interviu, documentează-te puțin despre nivelul salariilor pentru locul de muncă respectiv și asupra nivelului rezonabil al salariilor pentru acel job.
  • Dacă oferta este puțin mai mică, dar îți dorești acel loc de muncă, încearcă să obții beneficii suplimentare: asigurare privată de sănătate, decontarea transportului etc
  • Dacă ești deja angajat al companiei și îți dorești un salariu mai mare, primul pas este chiar să ceri acest lucru. Cel mai frecvent motiv pentru care angajaţii nu primesc o mărire de salariu este acela că nu cer una, potrivit Business Insider.
  • Fă-ți o evaluare cât mai corectă și apoi explică-i angajatorului, cu cât mai multe argumente, care rolul tău în firmă. Mai mult, scoate în evidenţă ce ştii să faci și care este experienţa ta.

Trebuie să ții cont de faptul că fiecare angajator realizează o planificare salarială și o analiză a potențialului dezvoltării salariatului în cadrul companiei sale. Sfatul nostru: negociază fără a exagera!

Sigur vrei sa citești și despre:
rochita maxi
10 Motive pentru care nu slabesti, desi tii dieta
cum-reduci-facturile
Cele mai comune 5 facturi și modalități de a le reduce

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage