Este zaharul ucigasul tacit?

Faptul ca zaharurile ingrasa nu este un secret pentru nimeni, dar, in ultimii ani, acest element a inceput sa fie perceput ca unul daunator, care ne afecteaza profund starea de sanatatea si produce un rau ireparabil organismului fiecaruia dintre noi.

Pentru a clarifica lucrurile, am hotarat sa iti explicam ce se intampla in organismul tau si ce sustin studiile recente referitor la consumul de zahar.

  1. Formele de zaharuri care se gasesc in natura sunt: glucoza, fructoza, sucroza si lactoza.
  2. Atunci cand consumi zaharuri in exces, organismul tau elibereaza insulina, un hormon care te ajuta sa depozitezi glucoza in ficat si in muschi sub forma de glicogen si in celulele adipoase sub forma de grasime. Adesea, fiindca este luat prin surpridere, corpul elibereaza mai multa insulina decat ar fi necesar, ceea ce determina scaderea semnificativa a nivelului de zahar din organism. Acest lucru duce la hipoglicemie, ceea ce se traduce prin faptul ca, din nou, organismul iti cere zahar. Prin urmare, consumul de zaharuri atrage dupa sine nevoia constanta de dulce.
  3. Zaharul in exces iti afecteaza felul in care sangele este pompat catre inima, ceea ce poate duce la infarct miocardic.
  4. Studiile recente asociaza consumul ridicat de zahar si amidon cu scaderea ratelor de supravietuire in cazul bolnavilor de cancer la san si cancer la colon.
  5. Mai mult, asociate cu boli precum diabetul, problemele de inima si cancerul, bauturile carbogazoase indulcite cu zahar cresc rata de mortalitate.
  6. La fel ca etanolul prezent in alcool, fructoza si glucoza au afecte toxice asupra ficatului.
  7. Zaharul este responsabil pentru grasimea acumulata in jurul abdomenului. Un studiu din 2010 arata ca fructoza in exces determina cresterea si maturizarea celulelor adipoase din zona viscerala, setand premisele unei burti mari si a riscului de diabet.

Specialistii din cadrul WHO (World Health Organization) recomanda ca doar 5% din aportul caloric zilnic sa fie reprezentat de glucoza, fructoza si sucroza, ceea ce inseamna 5-6 lingurite pentru femei (25 de grame) si 7-8 lingurite pentru barbati (35 de grame).

Sigur vrei sa citești și despre:
nanoxyn-alpha
Nanoxyn Alpha – A Folosit Cineva? Merita incercat?
Oamenii-de-succes-fac-sport
Oamenii de succes fac sport

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage