Cum va influenteaza emotiile negative finantele

Rusine. Vinovatie. Jena. Aceste sentimente conduc spre anumite comportamente in viata, de cele mai multe ori, negative.

Ne sunam parintii pentru ca ne simtim vinovati ca nu am mai vorbit cu ei de mult timp. Nu mancam pentru ca ne simtim rusinati ca am mancat prea mult zilele trecute sau de corpul nostru.

Nu invitam persoane la noi acasa pentru ca ne simtim jenati de dezordinea din casa.

De multe ori aceste sentimente negative ne influenteaza comportamentul financiar. Fie ca, dupa o zi grea la munca, ne relaxam la cumparaturi, sau ne simtim tristi si ne recompensam cu orice ne pica in mana: dulciuri, fast-food etc. Emotiile negative declanseaza o multime de cheltuieli impulsive si inutile.

In primul rand, daca aruncam cu bani in emotiile negative, acestea nu vor disparea cu adevarat. Cumparaturile doar vor amorti acel sentiment pentru o perioada, dar va reveni – si uneori chiar mai in forta.

O achizitie nu face ca vinovatia sau jena sa dispara. Acestea persista si, uneori, se agraveaza atunci cand aruncam cu bani in ele, in loc sa rezolvam problema.

Pentru astfel de situatii este de ajutor un set de tactici care rezolva emotiile negative. Atunci cand ne simtim coplesiti de emotii negative, este nevoie sa facem orice sa ne mobilizam, sa preluam controlul asupra emotiei. Cumparaturile sunt una din solutii, dar nu cea mai buna pentru ca, de obicei, exista consecinte financiare.

Ce poti face pentru a elimina aceste emotii

Exista insa, alte tactici care ajuta in momentele de suparare sau tristete.

Plimbarile in natura. Simplul fapt ca suntem in natura, ne ridica moralul imediat.

Mai mult sport

Nu conteaza ce sport practicam, atata timp cat practicam, astfel organismul secreta endorfine care ne imbunatatesc starea de spirit.

Implicarea intr-o activitate. Implicarea intr-o activitate este una din cele mai bune modalitati de a disipa o emotie negativa. Putem gati, pregati prajituri, croi, desena etc.

Discutiile cu prietenii

Procesul de a ne gandi la prietenii cu care nu am mai vorbit de mult sterge emotiile negative si aduce optimism.

Emotiile negative recurente au probabil o cauza mai adanca si merita sa ne acordam timp sa o descoperim. Uneori astfel de emotii pot fi semnalele unor boli precum depresia, alteori sunt cauzate de unele aspecte din viata personala sau profesionala. Dupa ce descoperim cauza emotiilor, este nevoie sa depunem eforturi pentru a o elimina.

Daca un anumit aspect din viata noastra genereaza stari negative, avem nevoie sa facem o prioritate rezolvarea lui, oricare ar fi el. Emotiile negative ne spun ca anumite aspecte au nevoie de mai multa atentie din partea noastra.

Este foarte usor ca emotiile negative sa ne invaluie si sa ne abata de la obiectivele stabilite. Dar daca avem la indemana un set de tactici care ne ajuta sa le invingem, le vom depasi mult mai usor. Iar portofelul ne va multumi.

Sigur vrei sa citești și despre:
Signilight Plus
Signilight Plus Păreri. Funcționează?
tiroida vindecata cu plante
TIROIDA TINUTA SUB UN PAPUC DE PLANTE

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage