E OK sa facem antrenamentul seara?

Cand se vorbeste despre mancatul seara, toata lumea face un pas in spate, majoritatea considerand acest obicei unul daunator pentru mentirea unei greutati normale sau ca impiedica antingerea unor obiective in materie de fitness  sau culturism.

Inainte de a aplica totul mot- a-mot, trebuie sa intelegem cum functioneaza aceste lucruri, pentru a avea un corp frumos si bine proportionat.

Daca obisnuiesti sa mananci seara inainte de antrenamet, apoi te abtii de la orice gustare  pana adoua zi, nu faci decat sa privezi corpul de proteinele necesare pentru refacere/crestere musculara.

Rata de sitenza a proteinei in muschi este mai scazuta pe timpul noptii, iar acest lucru se poate datora cantitatii mici de aminoacizi de care dipune organismul pe timpul noptii, conform cercetorilor de la Maastricht University. Acestia au efectuat un studiu, citat de Menshealth.com, pentru a descoperi  utilitatea proteinelor consumate inainte de culcare pentru masa musculara.

Astfel, s-au facut 2 grupuri  a cate 8 barbati, apoi au fost supusi unui antrenamet  de 45 min, la ora 20:00; cei din primul grup au primit cate un  shake proteic inainte de culcare, iar ceilalti un pahar de apa cu diverse arome.

Rezultatul a demonstrat faptul ca persoanele care au consumat shake-ul proteic inainte de culcare au prezentat o crestere a sintezei proteice musculare cu peste 22% in comparative cu membrii celuilat grup.

Explicatia este ca: proteinele stimuleaza si mentin cresterea masei musculare, in special in primele 2-3 ore dupa antrenamet.

Regula “nu mai manca seara” se poate aplica eventual persoanelor care au un program regulat si care se culca devreme. Nu este indicat sa “nu mananci dupa ora 18.00” daca ora de somn este la ora 2:00. Incearca sa ai ultima masa a zilei cu 2-3 ore inainte de culcare.

Dupa un antrenamet, corpul este  supus unui stres si trebuie sa se refaca. Arderea grasimilor nu se face numai in timpul antrenamentului si  imediat dupa, ci si pe tot parcursul zilei. Pentru refacere, este important ca dupa antrenamet sa mananci, indiferent de obiectivele tale. Evident trebuie sa se tina cont de aceste obiective, de intensitatea antrenamentului si de regulile pe care le-ai stabilit pentru alimentatia ta.

Daca nu mananci seara, corpul ramane fara mancare pana a doua zi, adica aprozimativ 12-14 ore. Avand nevoie de energie, va consuma probabil si din muschi.

Riscurile sunt ca pe termen lung sa apara probleme ale stomacului si, evident, pierderea masei musculare cu incetinirea metabolismului (arderii grasimilor).

Pentru masa de seara este important sa evitam sursele majore de carbohidrati: paine, cereale, cartofi, orez, dulciuri. Se poate consuma: peste, carne, branza, legume, nuci, migdale, seminte, fiind permis chiar si un fruct (fara banana si struguri). Evident, trebuie sa aveti grija la cantitati.

Puteti incerca seara un shake proteic.

Specialistii ne  recomanda  consumul a aproximativ 25g de proteina de calitate.

Sigur vrei sa citești și despre:
pastile de slabit interzise
Pastile de slabit interzise
pastile de slabit
Cele mai eficiente pastile naturiste pentru slabire rapida

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage