Siguranta copilului in apartament

Odata cu bucuria primilor pasi vin si responsabilitatile. Apartamentul tau va deveni un univers nou pentru copilul tau care va trebui explorat. De aceea e bine sa iti iei cateva masuri de siguranta, pentru a preveni eventualele accidente pe care le poate suferi cel mic.

Pentru cei cu varsta mai mica de trei ani este recomandabil sa instalezi in locurile cele mai periculoase, cum ar fi baia, bucataria si scarile, bare de siguranta de care cei mici sa se tina. De asemenea, aveti grija si la distanta dintre bare si la locul de care se prind acestea, deoarece exista riscul ca cei mici sa isi blocheze mainile sau picioarele. Aceste bare mai pot fi utilizate si ca margini pentru pat, dar in nici un caz nu sunt recomandate pentru paturi supraetajate pentru copii mai mici de sapte ani.

Poti achizitiona si un interfon cu care sa supraveghezi miscarile copilului prin casa. In acest mod stii exact ce face copilul tau atunci cand nu este in aceeasi camera cu tine si nu poti sta cu ochii pe el.

Mobila poate reprezenta o alta capcana pentru copii. Incearca sa achizitionzi mobila care sa nu aiba colturi sau suprafete dure. Mobila cu forme rotunjite este cea mai recomandata, deoarece accidentele produse in urma unor eventuale ciocniri nu au urmari la fel de grave ca cele produse de colturile ascutite ale mobilei.

Nu uita sa fixezi bine de perete dulapurile mai mici, etajerele sau comoda pentru ca cei mici sa nu le traga peste ei in incercarea lor de a le folosi drept suport de sprijin. In loc de sertare, dulapioare, o idee foarte buna este sa ai o lada incapatoare, eventual compartimentata, sub patut. Ideea este sa ai sertarele pe podea, ca sa eviti riscul de a trage copilul de manere si sa ii cada in cap sau sa se loveasca in orice alt mod. O alta sugestie consta in faptul sa alegi dulapioare joase, formate din sertare din material textil: cu fermoar, colorate vesel si, cel mai important, mult mai usoare decat lemnul. Si cutiile din rafie sunt o idee buna.

Daca vrei sa ii cumperi jucarii mari, pe post de decoratiuni, alege-le pe cele din plus, din materiale moi, fara colturi sau parti ascutite.

Impanzeste prin camera cat mai multe pernute colorate si presuri moi, inspirate din desene animate, au si efect decorativ vesel.

Esential:

Acopera toate prizele din casa cu clapite de siguranta ca sa fii sigura ca nu vor reprezenta o tentatie pentru cei mici.

Nu depozita substante periculoase in dulapurile de jos, la care copilul sa aiba acces usor.

De asemenea, nu aseza obiecte grele peste fetele de masa, deoarece cei mici au tendinta sa traga de ele.

Cu speranta ca aceste sfaturi ti-au fost de ajutor, iti uram succes in amenajarea locuintei in asa fel incat sa nu reprezinte un pericol pentru copilul tau.

Sigur vrei sa citești și despre:
scara suport de flori
Cum sa transformi o scara intr-un suport de flori
zaharul-ucigasul-tacit
Este zaharul ucigasul tacit?

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage