10 sfaturi esențiale pentru cumpărături eficiente

Bucuria de a achiziționa perechea de pantofi mult dorită sau pantalonii pe care i-ați urmărit în vitrină o lungă perioadă de vreme, este și mai intensă atunci când produsele preferate sunt la reducere. Eticheta cu noul preț este ca un trofeu și poate însuma chiar mai mult de o săptămână de economii.

Conform unui studiu ce investighează obiceiurile de cumpărare a hainelor la români realizat de GfK România, peste 70% dintre respondenții care își iau haine minimum o dată la 3 luni, consideră mall-ul drept un loc ce nu ajută la economisirea de bani.

Mai mult, un studiu realizat pentru Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) dezvăluie faptul că cei mai mulți respondenți (64,9%) consideră că supermarketurile îi ajută să economisească, în timp ce 22,8% dintre ei cred că îi sărăcesc.

Cum ar fi, însă, dacă ați putea face cumpărături respectând principiul economiei? Poate părea imposibil, dar există o serie de modalități de cumpăraturi ieftine care vă pot ajuta să nu plătiți prea mult pentru produse.

Vânătoarea de reduceri, cupoanele de cumpărături, anunțurile în ziare și online sau compararea prețurilor sunt doar câteva metode ce vă pot ajuta să faceți cumpărături fără a afecta bugetul familiei.

Iată 10 sfaturi esențiale pentru achiziții istețe, care să nu afecteze bugetul familiei:

  1. Așteptați perioada reducerilor

Sezonul de reduceri începe în luna iulie și durează până la mijlocul lunii august. În această perioadă puteți cumpăra tot ce aveți nevoie pentru dumneavoastră, dar și cadouri pentru persoanele dragi.

Reducerile de iarnă încep abia după perioada sărbătorilor, astfel că, pentru cumpărăturile de ultim moment, veți plăti foarte mult. De aceea, o soluție eficientă este să achiziționați cadourile încă din perioada reducerilor de vară.

Deși poate că vă gândiți că nu aveți ce anume să cumpărați acum pentru iarnă, magazinele au destule opțiuni ce pot deveni cadouri minunate: jucării pentru cei mici, parfumuri, genți.

  1. Descoperiți secretele magazinelor outlet

Pentru a găsi lucruri interesante în magazinele outlet este nevoie să vizitați în mod constant cel puțin trei–patru astfel de locuri.

În general, magazinele outlet sunt specializate, astfel încât în unul veți găsi rochii frumoase, haine pentru copii și încălţăminte în altele . Vă recomandăm să le vizitați în ziua în care se primește marfa nouă, pentru a vă bucura de produse diversificate.

În plus, nu toate magazinele outlet sau second-hand dețin exclusiv haine purtate. Unele au haine noi cu mici defecte.

  1. Abonați-vă la newslettere

Multe magazine au newslettere care vă informează despre ofertele și reducerile lor. Urmăriți aceste newslettere pentru a vedea când produsele dorite pot fi cumpărate la prețuri reduse.

  1. Câștigați puncte de loialitate

Tot mai multe magazine au programe de loialitate prin carduri și puncte. Cumpărăturile repetate și de o anumită valoare vă aduc reduceri la următoarele achiziții.

  1. Comparați ofertele de la mai multe magazine

Majoritatea rețelelor de magazine au pliante cu oferte. Studiați-le și comparați prețurile. Veți vedea ca la același produs prețurile pot varia între magazine. Pregătiți-vă liste în funcție de magazine și alegeți produsele la ofertă.

  1. Urmăriți promoțiile last minute

Multe magazine anunță promoțiile pentru a doua zi în presă (TV, radio sau ziare). Dacă sunteți interesați de aceste promoții, vă recomandăm să mergeți dimineața. După-amiaza este posibil să găsiți rafturile goale.

  1. Alegeți site-urile ce oferă livrări gratuite

Majoritatea magazinelor online au costuri suplimentare de expediere. De cele mai multe ori, doar dacă depășiți o anumită sumă, sau doar în perioada în care se desfășoară anumite promoții transportul este gratuit. Urmăriți acele perioade, pentru costuri mai avantajoase.

  1. Utilizați comparatoarele de prețuri online

Pentru cumpărătorii online, un mare ajutor este oferit de comparatoarele de prețuri. La unele produse diferențele tind să fie semnificative, întrucât fiecare magazin are propria politică de stabilire a prețurilor.

Pe lângă diferențele de prețuri, aceste programe de comparare vă informează și asupra culorilor și modelelor disponibile în anumite magazine.

  1. Nu eliminați posibilitatea de a achiziționa produse folosite

Există multe site-uri pe care puteți să găsiți oferte de produse folosite foarte puțin sau deloc, dar păstrate de proprietarii care nu se îndurau să renunțe la ele. Prețurile la aceste produse sunt mai mici decât în magazine.

  1. Nu pierdeți lichidările de stocuri

Lichidările de stoc nu au loc în fiecare zi, însă atunci când aflați de o astfel de posibilitate, profitați de ea pentru a cumpara lucruri de valoare.

Sigur vrei sa citești și despre:
Cum-să-învățați-copiii-să-nu-intre-în-datorii
Cum îi învățăm pe cei mici să devină adulți responsabili financiar. 4 reguli de aur
un nou inceput
Un nou inceput

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage