Retete de slabit pe baza de legume si peste
Organismul uman, pentru o buna functionare, are nevoie de energie, energia provine din arderea caloriilor aduse in corp din alimentele pe care le consumam. Multi oameni, datorita unei alimentatii necorespunzatoare sau din alte motive ce depind de ei sau nu, ajung sa cantareasca mai mult decat ar trebui, fapt cei predispune imbolnavirilor ( sistemul cardiovascular, pancreasului s.a.).
Daca se ajunge in acest punct, (surplus de kilograme) se impune luarea deciziei de a urma o dieta de slabit, dieta ce trebuie recomandata de un specialist, in urma unui consult. Acesta va stabili tipul dietei, de urmat, si va va da sfaturile necesare urmarii acesteia. Dietele , regimurile de slabit au reguli stricte sau mai putin stricte pentru alimentatia noastra, ne spun ce alimente sa consumam, in ce cantitate si cand.In urmatoarele randuri, ne propunem sa va detaliem 2 retete de slabit ce au la baza una vegetalele si cealalta pestele.
Prima dieta, aproape vegetariana, numita si reteta “supei magice” se bazeaza pe consumul unei supe de legume (zarzavat), ce se poate urma timp de 14 zile, nu mai mult, se poate repeta dupa o pauza de o luna. Aceasta ne recomanda consumarea supei in orice moment al zilei, cand ne apare senzatia de foame, in primele 3 sau 4 zile de la inceputul dietei, apoi in urmatoarele supa se va consuma in combinatie cu alte alimente.
Ingredientele supei, dupa cum v-am spus, sunt legume, care pot fi in urmatoarele cantitati: 6 cepe, 2ardei grasi, circa 400g rosii din conserva sau 4 rosii proaspete, aproximativ 1 kg varza alba, 2 radacini de telina, condimente dupa gust sare, piper si verdeturi marar, patrunjel.
Aceasta se prepara ca o supa obisnuita de legume , insa fara a adauga niciun fel de grasime. Iata cum vor arata meniurile fiecarei mese, mic dejun, pranz si cina din fiecare zi: ziua 1 – supa si orice fel de fruct, cat se doreste, fara banane, apa, ceai, suc de portocale; ziua 2 – supa, legume de orice fel mai putin fasole verde si mazare, la cina se poate servi un cartof copt, nu se consuma niciun fruct; ziua 3 – supa, fructe ca in prima zi si legume ca in a doua; ziua4 – supa, banane si lapte degresat; ziua 5 – supa de doua ori si pana la 200 grame de carne de vita fripta sau fiarta cu rosii crude sau coapte, se vor bea minim 6 pahare apa; Ziua 6 – supa o data, carne vita fripta, fiarta cu legume proaspete in orice cantitate, fara cartofi; ziua 7 – orez integral fiert, suc de fructe, legume si supa. Daca se doreste prelungirea dietei cu inca o saptamana, meniurile se reiau ca mai sus. Greutatea pierduta in 7 zile poate fi de 4 pana la 7 kg.
A doua reteta ce dorim sa o prezentam are la baza pestele, se estimeaza pierderea a circa 4 kg intr-o saptamana. Pestele este un aliment recomandat consumului, nu neaparat in diete, deoarece mareste viteza de ardere a grasimilor, contine putine calorii si regleaza colesterolul din sange datorita acizilor grasi omega 3.
Meniul zilnic arata astfel: ziua 1 – mic dejun cafea cu indulcitor, 2 felii paine neagra si o cana de sana, mic dejun ce se va repeta in fiecare din cele 7 zile, pranzul 200 g peste la gratar/cuptor, o salata si cina o salata mixta; ziua 2 – pranzul 200g peste la gratar?cuptor si salata de castraveciori iar cina 250g branza de vaci, un ou fiert si rosii; ziua 3 – o cutie ton in suc propriu si cartofi natur, iar cina o salata mixta; ziua 4 – pranz 200 g peste la gratar/cuptor si salata de telina cu morcov rasa, iar la cina 250 g branza vaci, un ou, rosii; ziua 5 – pranzul 200g pestegratar/cuptor plus o salata de rosii si andive, iar cina o salata mixta; ziua 6 – pranz 200g peste la gratar/cuptor si o salata de castraveti, iar cina 250g branza de vaci, un ou, rosii; ziua 7 – o cutie de ton in suc propriu si doi cartofi natur, iar cina o salata mixta. Intre mese vom servi gustari ce sunt formate din fructe (mere, pere, portocale) si/sau o cana de lapte batut. Va urez succes.