Cafeaua Bulletproof, ultima modă dacă vrei să slăbești

Deși recentă ca ”apariție”, cafeaua Bulletproof surprinde pentru efectele avute în procesul de slăbire. Proprietățile sale sunt intens ”exploatate” de persoanele care urmează dieta cu același nume.

Inițial, ”sursa de inspirație” pentru băutura magică a avut o cu totul altă întrebuințare.

Prin anumite părți ale mapamondului, încă mai îndeplinește un rol cu totul diferit de cel cunoscut publicului azi. Însă acest lucru nu a stat în calea răspândirii sale în toată lumea, în momentul actual devenind unul dintre misterele care asigură succesul metodelor de slăbire.

Despre cafeaua Bulletproof

Dintotdeauna, dietele menite să favorizeze scăderea în greutate au ridicat probleme. Din variate motive, oamenii caută mereu alte soluții. Fie sunt prea restrictive, fie dezamăgesc prin neîndeplinirea obiectivelor, fie…

Au trecut abia câțiva ani de când a cucerit publicul. Însă cafeaua Bulletproof sau ”antiglonț” cum a fost supranumită, nu are o vârstă la fel de tânără. Vorbim despre o băutură specială, îmbunătățită cu unt de iac.

Multe persoane poate strâmbă din nas la ideea combinării cafelei nu cu lapte, frișcă, zahăr sau alte arome, ci cu unt. Însă Dave Asprey, fondatorul dietei și cafelei ”antiglonț”, a dat lovitura tocmai pentru că a pus în aplicare această ideea spectaculoasă.

Faimoasa băutură se transformă într-o delicatesă apreciată în special de persoanele care-și doresc cu ardoare să piardă kilogramele în exces. În jurul ei a luat naștere o întreagă cură de slăbire, cunoscută ca dieta bulletproof, răspândită în întreaga lume încă din anul 2013.

Inventatorul său, în timpul unei călătorii în Podișul Tibet, a avut o revelație vis-a-vis de băutura energizantă îmbunătățită cu unt de iac. La explicația călugărilor tibetani, consumată înainte de ascensiunea montană, îi permite organismului să facă față vitregiilor naturii.

Ce proprietăți are cafeaua Bulletproof?

Lichidul pe bază de cafea și unt pare să fie ideal pentru înlocuirea integrală a micului dejun. ”Meritul” se datorează ansamblului format din:

 • Cafea;
 • Unt de iac;
 • Ulei de cocos.

În rețeta originală, pentru omogenizarea aromelor, cafeaua se mixează împreună cu untul, până capătă o consistență cremoasă.

La prima vedere, combinația pare o adevărată tortură care nu doar că nu favorizează ”topirea” adipozităților, dar afectează și sănătatea. Totuși, rețeta funcționează, iar garantarea rezultatelor este permisă de echilibrul compușilor folosiți.

Asocierea este una inspirată, deoarece cafeaua Bulletproof:

 • Asigură necesarul energetic și de nutrienți;
 • Favorizează arderile calorice;
 • Ajută la eliminarea excesului de grăsime corporală;
 • Contribuie la îmbunătățirea concentrării și atenției;
 • Atenunează foamea și crește senzația de sațietate.

Cum acționează fiecare ingredient?

Potrivit autorului, secretul slăbirii stă în înlocuirea zaharurilor, nocive de altfel pentru corp și minte, cu grăsimi ”bune”.

Cafeaua

Cafeaua este cunoscută drept stimulent energetic. Ajută la menținerea unei vieți active, atenuând percepția de oboselaă.

Pentru a te bucura de efectele sale, trebuie să fie concentrată și preparată din boabe atent selecționate, care nu conțin toxine. Și este bine să fie originară de pe o singură plantație.

Untul de iac

Unele grăsimi, consumate în exces, devin periculoase pentru sănătate și siluetă. Însă există și grăsimi ”bune”. În cantitățile potrivite:

 • Reduc colesterolul LDL (simultan, ridică nivelul colesterolului HDL);
 • Îmbunătățesc funcționalitatea inimii, creierului și ochilor;
 • Cresc masa musculară.

Untul de iac, fără adaos de sare, provenit de la animale hrănite exclusiv cu iarbă (grass-fed), este un excelent antioxidant și furnizor energetic. Totul se datorează conținutului de:

Colesterol ”bun” (HDL) – Acționează ca un fel de ”gunoier”, la nivel periferic prevenind depozitarea colesterolului ”rău” pe pereții arterelor;

Vitamina K2 – Protejează sănătatea oaselor (mai importantă decât calciul), inimii, creierului, pielii și ajută la sinteza altor nutrienți;

Acid linoleic conjugat – Este considerat un supliment pentru scăderea în greutate și poate avea efecte benefice pentru sănătate.

Uleiul de cocos

Este considerat unul dintre cele mai potente alimente care ”încurajează” arderile, reușind să:

 • Crească energia corpului;
 • Accelereze viteza metabolismului;
 • Reducă pofta de mâncare;
 • Favorizeze senzația de sațietate;

Faciliteze ”arderea” straturilor de grăsime corporală.
Totul se datorează faptului că tinde să intervină în procesele metabolice, nu să fie acumulat sub formă de adipozități.

Știai că?

Dave Asprey a absolvit Universitatea din California și si-a început cariera în domeniul IT. Însă a ajuns să fie cunoscut odată cu cafeaua Bulletproof, rețetă cu care a revoluționat industria dietelor.

Este considerat un ”maestru” al curelor de slăbire. El însuși reușește să piardă circa 45 de kilograme fără să recurgă la măsuri drastice precum meniurile hipocalorice și exercițiile de fitness obositoare.

Sigur vrei sa citești și despre:
cresterea masei musculare
Supliment culturism cresterea masei musculare – Masa musculara – Probolan50 comanda
Pre-Workout
Pre-Workout

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage