Oamenii de succes fac sport

Management-ul pozitiv al energiei interioare devine tot mai important pentru fiecare individ.

Pentru a prelua stimulii care ne asaltează din toate părțile și pentru a ne confrunta în mod constructiv cu noi înșine, dar și cu cei din jur, avem nevoie de o serie de metode care să ne facă mai alerți si mai prezenți.

În sport, corpul este perceput ca fiind ca un mecanism cu limite încă necunoscute de noi, o sursă de forță și inspirație. Orice tip de antrenament practicat de tine este ideal pentru eliberarea propriului potențial, acest fapt constituind cheia către succes și către îndeplinirea țelurilor și a viselor tale.

În momentul în care urmăm această cale eliminăm din viața noastră blocajele (elementele care ne fac să simțim că „batem pasul pe loc”), atragem o stare pozitivă, energizându-ne corpul și devenind mai siguri pe noi înșine.

Dacă starea de bine persistă (ca urmare a practicării sportului in mod regulat), starea sinelui este ideală, ceea ce ne face să ne simțim sănătoși, energici, gata de a ne exploata  optim resursele pentru a ne îndeplini scopurile.

Succesul și starea de bine a unei persoane se află într-o relație de interdependență. Mișcarea oferă oamenilor un prilej de autocunoaștere, iar sportul ne educă prin faptul că putem realiza că nimic nu este imposibil, că mereu există o cale de a ne autodepăși.

În viață, această lecție odată învățată ne va determina să fim perseverenți în ceea ce facem.

În Statele Unite majoritatea firmelor de succes asigură angajaților o pauză destinată exclusiv sportului din următoarele motive:

 1. Sportul oferă o cantitate mare de energie.
 2. Sportul crește nivelul de activitate, iar cerințele de la locul de muncă vor fi abordate cu calm și cu forțe proaspete.
 3. Relaxarea angajaților și echilibrarea stării lor psihice sunt ușor de realizat prin intermediul sportului.
 4. Mișcarea reprezintă un prilej de interacțiune cu colegii, fapt care va pune bazele unei firme de succes. Aceste legaturi odată formate duc angajatul spre o zonă de confort unde acesta își va desfășura munca din plăcere.
 5. Chiar și o serie scurtă de exerciții revigorează organismul.
 6. Prin exerciții oamenii își recăpăta puterea de concentrare.

Relaxarea de după sport intră și ea în programul pentru angajați. În timpul acesteia este important ca individul să se concentreze asupra respirației, iar gândurile sale negative să părăsească mintea și trupul. Acest pas deconectează angajatul de la sursele de stres și îi oferă forța de a gestiona corespunzător ulterioarele provocări.

Sperăm că te-am convins și de această dată că sportul are multiple beneficii și că un stil de viață sănătos poate reprezenta un atu în îndeplinirea țelurilor tale.

Prin acest articol am încheiat lista celor 7 secrete care ne fac să privim sportul dintr-o perspectivă diferită.

Îți reamintim seria completă:

 1. Sportul alungă monotonia din viața cotidiană
 2. Sportul versus stresul
 3. Mișcarea zilnică iți dă o stare de bine
 4. Persoanele mai active sunt mai frumoase
 5. Sportul te relaxează
 6. Socializarea și autodisciplina
 7. Oamenii de succes fac sport

Suntem bucuroşi să ştim că parcurgi aceste articole cu plăcere şi interes şi că, prin intermediul lor, te inspirăm să introduci sportul în viața ta.

Sigur vrei sa citești și despre:
Care sunt cele mai importante produse bio?
Apa-in-timpul-antrenamentului
Apa in timpul antrenamentului

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage