CASCADA LOTRISOR

Daca esti din Bucuresti si vrei sa faci o plimbare nu foarte costisitoare, poti sa te lasi pur si simplu purtat de drumul care te scoate din oras, spre autostrada Bucuresti-Pitesti si care te tot duce pana spre judetul Valcea. De cele mai multe ori, cand auzim despre Parcul National Cozia ne gandim strict la acea minunatie de stanca vizibila cu ochiul liber, atunci cand traversezi Valea Oltului.

De la Ramnicu Valcea, dupa ce treci de Cozia (cu superba ei Manastire si ruinele castrului roman Arutela) se ajunge repede pe Valea Oltului, unde peisajul este de vis. Drumul acela care taie stanca in doua si adrenalina care creste in acelasi timp cu inaintarea in vale te fac sa tot mergi, fara sa realizezi cat timp a trecut sau cati kilometri ai parcurs.

Parcul National Cozia ascunde multe alte minunatii decat ceea ce este la prima vedere si nu trebuie neaparat sa intri in creierii muntilor ca sa le descoperi. Si, in sprijinul a celor afirmate de mine, sta marturie o cadere de apa, nu foarte mare, cam 30-35 m inaltime, dar care va garantez ca merita vizitata.

Imediat dupa viaductul Carligul Mic (cel mai lung), pe partea dreapta a drumului, se vede Motelul Lotrisor (nu sunt mai mult de 35 km din Ramnicu Valcea pana la Motel). Cascada Lotrişor e ascunsă în masivul Narăţu din Muntii Capatanii. Trebuie sa fii un pic atent pentru ca imediat dupa motel, undeva pe marginea drumului (printre crengile copacilor), se zareste panoul ce anunta cascada.

Un drum forestier care se deschide pe partea stanga a DN 7 inspre Sibiu, cam la 7 kilometri de Calimanesti-Caciulata, este singura cale de acces. Drumul este usor serpuit si insoteste un paraias de munte. Se poate parcurge si cu masina, dar la pas ai ocazia sa faci nenumarate poze, poti sa auzi cantecul cu ecou al pasarelelor si susurul apei, care nu seamana deloc cu zgomotul masinilor din oras, poti vedea florile de munte. Dupa aproximativ 2 km de beatitudine, spuma cascadei incepe sa straluceasca printre copaci. Si ce incantare! Nici nu-ti vine sa crezi ca la o distanta atat de mica de asfalt poti gasi o asemenea surpriza!

Daca te tin picioarele, poti merge si mai departe de cascada, printre stanci, pentru ca peisajul este incantator si poti gasi zapada pe sub frunze, chiar daca este vara.

De altfel, dupa ce ajungi acasa si descarci pozele iti dai seama inca o data de ce ai revenit la realitate cu sufletul incarcat de bucurie, de liniste si simti ca poti trece altfel peste stresul zilnic.

Sigur vrei sa citești și despre:
australia
Sa vizitam… Australia
city break tulcea
City Break Romania: Tulcea

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage