Care sunt cele mai importante produse bio?

Evident, cele mai importante alimente bio sunt alimentele consumate cel mai des pe parcursul unei zile. Carnea, lactatele si ouale sunt in fruntea topului celor mai consumate alimente bio, de catre romani. Haideti sa vedem impreuna ce trebuie sa stim despre cele mai cunoscute si folosite produse bio din Romania.

Carnea, lactatele si ouale bio

Carnea, ouale si produsele lactate bio provin din animale crescute cat mai aproape de mediul lor natural de viata. Mai exact, provin de la animale crescute in libertate. Animalele sunt hranite cu produse, cereale ecologice, fara nimic artificial, care sa stimuleze in vre-un fel cresterea si dezvoltarea acestora. Pasarile si animalele nu sunt supuse niciunui program si niciunui tratament cu antibiotice fara ca acesta sa fie necesar. Trebuie mentionat faptul ca, in cazul animalelor crescute bio, vaccinarea lor impotriva anumitor afectiuni este permisa.

Carnea – cel mai consumat aliment bio!

Carnea, mai exact carnea de pui bio este foarte consumata in ziua de astazi. Puii bio sunt crescuti in ferme special amenajate, cat mai apropiate de mediul natural al pasarilor. De asemenea, puiul bio este hranit natural, cu iarba, cereale, fara niciun tip de hormori, fara antibiotice sau alte substante chimice.

Diferenta dintre un pui bio si un pui normal, din comert, consta, la prima vedere, in pretul produselor. Puiul bio este mai scump decat puiul obisnuit. Daca vei compara in etichetele celor doua produse, vei observa ca suma de bani care face diferenta intre cele doua produse, este ferm justificata.

Produsele realizate din carne de pui bio sunt usor de recunoscut cu ajutorul etichetelor si siglelor specifice.
Carnea de pui bio, sau carnea ecologica, furnizeaza proteine sanatoase si numerosi nutrienti pentru organismul uman. De asemenea, este recomandat ca atunci cand consumi carnea, sa elimini pielea deoarece, aici, sunt cele mai multe depuneri de grasimi. Preparata corespunzator, carnea de pui bio, reprezinta o varianta culinara ideala pentru intreaga familie.

De unde putem cumpara pui bio?

Pentru siguranta dvs., cel mai recomandat este sa cumparati pui bio direct din ogradele taranilor. Astfel, daca aveti rude sau cunostinte care locuiesc la tara, intr-un mediu curat, apelati la ajutorul lor si aprovizionati-va de acolo. In cazul in care nu aveti alta solutie decat sa cumparati carne bio din comert, trebuie sa aveti mare grija de unde faceti acest lucru. Indicat este sa mergeti la un magazin specializat in produse alimentare bio.

Magazinele bio de calitate nu sunt chiar atat de numeroase. Desi piata incepe sa fie cat mai plina de magazine care vand produse de acest gen, nu toate sunt certificate alimentele sunt corespunzator. Nu uitati sa va informati inainte de a merge la cumparaturi bio! Sanatatea este tot ceea ce conteaza!

Sigur vrei sa citești și despre:
economii-bani-Ziua-Îndrăgostiților
Cum să petreceți Ziua Îndrăgostiților fără a cheltui o avere?
fibre-tulburari-digestive
Cum sa prevenim tulburarile digestive?

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage