City break Romania: Piatra Neamt

Orasul este o destinatie ideala pentru turisti in orice anotimp, vara putandu-se practica drumetiile montane sau se poate face plaja sau lua lectii de echitatie in zona bazinului din Piatra Neamt, iar iarna partia de ski ii asteapta pe impatimitii acestui sport de iarna.

Este un loc plin de istorie, cu atractii care dateaza din perioada medievala, dar si din cea preistorica.

1. Turnul lui Stefan

Chiar in central orasului se afla un ansamblu de cladiri medievale format din Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul Clopotnita, numit si Turnul lui Stefan. Cladirile dateaza din perioada domniei lui Stefan cel Mare (insa din pacate nu toata curtea a mai rams in picioare).

Ceea ce mai poate fi vizitat sunt o parte din pivnitele Casei Domnesti si portiuni din zidul din incinta. Biserica insa s-a pastrat inca din 1598, anul constructiei sale si este o constructie opozanta, construita in stil moldevenesc.

2. Muzeul de arta, intr-o vila superba din 1930

Vis-a-vis de Curtea Domneasca este Muzeul de Arta, adapostit de o vila superba din 1930 si unde puteti admira tablourile unor pictori romani din secolele XIX si XX. Langa Muzeul de Arta se afla Muzeul de Etnografie, un popas turistic care nu trebuie ratat de cei care doresc sa afle mai multe lucruri despre traditiile din zona etnografica Neamt. Muzeul de Istorie si Arheologie este unul dintre cele mai importante din romania deoarece adaposteste una dintre cele mai frumoase colectii de ceramica preistorica din Romania. Colectia cuprinde urne funerare, figurine miniaturale precum si altare din cultura Cucuteni.

3. Baza hipica

La baza hipica Virgil Barbuceanu puteti practica calaria de agrement, pe diverse trasee. Puteti incerca o plimbare cu trasura sau, daca stati mai mult in zona, puteti lua si cursuri de calarie, iar pentru copii mai mici este disponibil un ponei.

4. Schit, Sinagoga, Biserica din lemn

Alte obiective turistice care nu trebuie sa lipseasca din lista dumneavoastra mai sunt: Sinagoga care dateaza din 1766, Biserica din lemn din cartierul Vanatori si schitul Cozla.

5. Drumetii pe cei doi munti din oras: Cozla si Pietricica

Iar daca v-ati saturat sa vizitati spatii inchise, atunci nu ar strica o drumetie pe muntele Cozla pana la ciudatenia naturii numita ‘La trei caldari’. Ciudatenia consta in faptul ca in peretele de piatra, se afla sapate trei scobituri rotunde, cu diametrul de cca. 60 cm, care pentru raritatea si interesul lor stiintific sunt declarate monumente ale naturii.

Inca o drumtie poate fi facuta pe muntele Pietricica, de unde veti avea o panorama minunata asupra orasului. Pe munte se poate urca atat pe jos, cat si cu masina sau atv-ul pe un drum din pietris.

6. Telegondola

Sau va puteti ridica in aer pentru a admira panorama orasului din telegondola. Traseul se intinde pe aproximativ doi kilometri si a devenit unul dintre principalele puncte de atractie ale orasului. Asa puteti ajunge la partie; de asemenea, acolo se construieste acum un hotel rotativ.

Activitati specifice verii in Piatra Neamt

7. Strandul Tineretului

Vara, Strandul Tineretului este un loc de distractii, cu muzica, spatii special amenajate pentru gratare, trei bazine, o zona vip cu nisip si jacuzzi, club, restaurante, baruri, chioscuri cu suveniruri si simpaticele casute, unde va puteti caza.

Strandul este situat intre raul Bistrita si padure, o pozitie superba. Pentru a intra in strand trebuie sa treceti peste puntea din apropierea hidrocentralei Batca Doamnei, care functioneaza din 1963.

Priveliste catre hidrocentrala Batca Doamnei, de pe puntea ce duce spre strand:

Activitati specifice iernii in Piatra Neamt:

8. Partie, telescaun

Iarna, la Piatra Neamt puteti schia! Partia se afla pe Cozla, este de dificultate medie; va puteti urca si in telescaun, precum si sa incercati partia alaturata, de tubing.

In plus, orasul se poate lauda si cu un stadion modern, Stadionul FC Ceahlaul.

Piata Neamt este un oras cu multe destinatii turistice, deci un loc care merita sa fie luat la pas si descoperit.

Sigur vrei sa citești și despre:
baile tusnad
Baile Tusnad
castel in romania
4 castele din Romania mai putin cunoscute

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage