Beneficiile eliberarii de datorii

Sa traiti cu datoriile in zilele de astazi pare ceva normal, insa efectele negative pe care le au acestea asupra vietilor noastre sunt departe de a fi ok. A avea prea multe datorii nu inseamna doar provocari legate de bugetul dumneavoastra, dar cauzeaza si stres si probleme personale.

Din fericire beneficiile de a fi liber de datorii nu se simt doar cand achitati ultima rata a creditului ci vor dura mai multi ani sau chiar o viata.

Noi va prezentam mai jos cateva beneficii care sa va motiveze sa faceti sacrificiile necesare pentru a va elibera de datorii.

  1. Aveti mai multi bani disponibili pentru a fi cheltuiti, economisiti sau investiti

A va achita creditul inseamna mult timp dar si bani. Orice metoda folositi: cea a bulgarelui de zapada, a avalansei sau platiti cat puteti in fiecare luna, mare parte din veniturile voastre disponibile vor trebui redirectionate catre rambursarea datoriei, daca vreti rezultate cu adevarat vizibile.

Partea extraordinara atunci cand achitati ultima rata este faptul ca toate aceste sume pe care le alocati pentru achitarea datoriilor, vor fi ale voastre. Adica puteti face ce vreti cu ele: economisi, cheltui sau investi.

  1. Sunteti mai relaxat

Atunci cand achitati ultima rata, veti realiza cat stres va provoca datoria. Nu veti mai simti grijile ca nu aveti banii de rata sau legate de cresterea dobanzii in viitor sau de faptul ca pentru a va plati datoriile trebuie sa renuntati la alte lucruri importante pentru voi. Mental veti fi mult mai linistiti.

  1. Va puteti stabili noi obiective financiare

Sa va eliberati de datorii poate dura ani de zile, in functie de cat de mari sunt acestea, iar procesul implica mult curaj si multa disciplina. Cel mai probabil, pana la achitarea ultimei rate, ati fost centrat pe obiectivele voastre si nu v-ati lasat distras de la acestea, pentru ca orice distragere inseamna pasi inapoi.

Insa atunci cand v-ati atins obiectivul, va veti simti confuz la inceput – fara motivatia de pana atunci, cu mai multi bani decat erati obisnuiti, dar va puteti stabili alte obiective si gasi alte motivatii.

Puteti pleca in vacanta la care visati de ani de zile sau sa va renovati locuinta sau sa va faceti un cont de economii pentru pensie. Sau pur si simplu sa va bucurati de libertatea pe care o aveti in lipsa ratelor.

  1. Puteti sa munciti mai putin daca vreti

Multe persoane, atunci cand isi doresc sa se elibereze de datorii, fac schimbari majore in stilul lor de viata, inclusiv sa isi ia un al doilea loc de munca sau sa accepte colaborari temporare.

Orice ati face, achitarea mai rapida a datoriilor inseamna un volum mare de munca din partea voastra. Insa, odata ce datoriile sunt achitate, volumul de munca atat de mare nu mai este necesar si puteti sa renuntati la el si sa va odihniti.

  1. Aveti mai multe optiuni

Atunci cand nu mai aveti datorii, descoperiti ca aveti mai multe posibilitati de alegere la aproape orice. Puteti sa munciti mai putin, sa va schimbati cariera, sa faceti cursuri legate de unul din hobby-urile voastre. Fara grija ratelor, puteti avea viata pe care vi-o doriti in loc de cea pe care ati avut-o pana acum.

  1. Evitati datoriile

Atunci cand aveti deja datorii, este usor sa va ganditi ca inca o suma in plus pe credit nu va mai conta.

Ce mai conteaza un nou card de cumparaturi sau un descoperit de cont pe langa creditul pentru locuinta? De-abia cand nu mai aveti nicio datorie, veti realiza cat de mult conteaza, de fapt, suma pe care o datorati lunar. Poate fiecare rata nu inseamna mult in sine, dar valoarea tuturor adunate va poate complica mult viata.

Dupa ce v-ati luptat o perioada lunga sa nu mai aveti datorii, sunt sanse mari ca nu veti mai dori vreun alt credit si ca va veti feri de el cat puteti de mult.

  1. Va puteti finanta dorintele fara dobanda

Beneficiul final al eliberarii de datorii este unul care poate nu pare prea interesant pana nu ajungeti in acel moment – puteti sa platiti pentru mai multe achizitii cu banii jos nu in rate. Partea cea mai buna cand nu mai aveti rate este ca banii pentru ele va raman voua si ii puteti folosi pentru orice doriti.

Acestea sunt doar cateva din beneficiile de care aveti parte atunci cand va eliberati de datorii. Sa aveti parte de aceste beneficii merita toate sacrificiile pe care le veti face si sa nu va dati batuti in fata provocarilor pe care le veti intampina.

Sigur vrei sa citești și despre:
Cum-să-promovezi-la-muncă
Cum să promovezi la muncă? 4 sfaturi utile pentru a lucra mai eficient
viata-bogata-fara-datorii
Cum sa traiti o viata bogata fara datorii

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage