Ce este Viața fără datorii?

Datoriile sunt o parte din viața cotidiană, influențând felul în oamenii trăiesc și alegerile pe care le fac. Indiferent de meseria pe care o practică, de tipul de personalitate, sau de felul în care se raportează la viața de zi cu zi, un lucru îi unește pe oameni: faptul că sunt, cu toții, proprii gestionari ai bugetului lor și cu toții își doresc o viața fără datorii, cu un plan economic puternic pe termen lung.

Campania Viața fără datorii este un răspuns la aceste necesități, venind în întâmpinarea celor ce cred că viața poate însemna mai mult decât probleme financiare, cu informații eficiente despre cum vă puteți comporta cu banii, cum să vă construiți bugete personale și cum să le gestionați, cum vă puteți realiza fonduri de rezervă, dar, cel mai important, cum vă puteți schimba mentalitatea și comportamentul asupra banilor.

Educația financiară înseamnă mai mult decât a ști semnificația unor termeni precum: dobândă anuală efectivă, rata dobânzii, capitalizarea dobânzii, obligațiuni, rambursare anticipată etc.

Educația financiară înseamnă a înțelege pericolele unor cheltuieli impulsive, riscul asociat unui credit, adaptarea stilului de viață la veniturile reale și nu la cele dorite, importanța creării unui fond de siguranță și administrarea corectă a finanțelor personale.

Mai mult, educația financiară nu începe cu primul salariu sau cu primul credit luat, ci încă din copilarie. Un copil care învață de mic valoarea banilor, felul în care să își administreze alocația și consecințele alegerilor sale va fi un adult responsabil și mai puțin predispus la extravaganțe financiare.

O educație financiară sănătoasă, ce are drept scop o viață fără datorii, începe întotdeuna cu un buget isteț. Ce este un buget isteț? Un buget care permite monitorizarea tuturor cheltuielilor și veniturilor pentru a fi mai ușor de analizat și astfel pentru a putea fi corectate derapajele.

Un buget care, realizat realist, vă va spune care sunt categoriile ce necesita mai multa atenție și cele care mai pot fi reduse. Un buget care vă va fi profesor de finanțe și prieten, în același timp.

Este natural ca orice schimbare să fie la început dificilă și că atunci când vă propuneți să vă creați obiceiuri financiare sănătoase, sfaturile și susținerea celor din jur contează.

De aceea, pe site-ul oficial veți găsi în fiecare săptămână sfaturi, recomandări, experiențe ale altor persoane care au trecut prin situații similare, pentru a vă învăța cum să obțineți o viață fără datorii. Urmăriți-ne și pe pagina de Facebook unde în fiecare zi veți găsi informații utile.

Sigur vrei sa citești și despre:
dependența-de-cumpărături
Combateți dependența de cumpărături în 8 pași ușor de urmat
Cum-să-învățați-copiii-să-nu-intre-în-datorii
Cum îi învățăm pe cei mici să devină adulți responsabili financiar. 4 reguli de aur

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage