Creditele bancare – Scurt Dicționar. Tot Ce Trebuie Să Știi Când Vrei Să-ți Faci un Credit

A accesa un credit bancar este o opțiune la care din ce în ce mai mulți oameni apelează, fie pentru a-și achiziționa bunuri imobiliare, autoturisme, fie pentru a-și deschide sau susține o afacere, dar și pentru a-și plăti datoriile atunci când se află într-un context social defavorabil sau pentru a-și face o mică plăcere sau bucurie.

Atunci când vine vorba de creditele bancare, unul dintre cei mai importanți factori de luat în calcul este acela de a vă informa, astfel încât să solicitați un produs de credit potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Tipurile de credite oferite de bănci sau de alte instituții financiare nebancare aprobate de lege au ca principal factor de diferențiere destinația banilor împrumutați, astfel că, în funcție de nevoile dumneavoastră, băncile vă pot oferi următoarele soluții:

  • Creditele de consum: au ca scop achiziția de bunuri, investiții sau lichidarea altor nevoi financiare. Ele pot fi acordate cu diverse tipuri de garanții pe termen scurt, mediu sau lung, în funcție de scop. La rândul lor, creditele de consum se împart în credite personale (oferă libertate totală în ceea ce privește sumele creditate), credite pentru achiziționarea de bunuri de folosință îndelungată, credite auto, credite de vacanță, credite pentru studii, credite pentru efectuarea unor tratamente medicale.
  • Credite imobiliare și ipotecare: creditul imobiliar este potrivit pentru construirea sau achiziționarea unui imobil sau pentru renovarea și modernizarea unui imobil deja deținut. Creditul ipotecar este garantat exclusiv cu proprietatea care face obiectul achiziției. Aceste tipuri de credite se acordă pe termen lung, mai rar pe termen mediu.
  • Cardurile de credit: acest tip de credit funcționează după un principiu simplu – prin folosirea cardului de credit, emitentul cardului (banca) îl împrumută pe titular cu o sumă de bani. Folosind cardul de credit, titularul nu este obligat să achite datoria acumulată imediat, el poate amâna plata acestei datorii pentru mai târziu, cu costul plății unei dobânzi pentru banii datorați.
  • Credite pentru persoanele juridice: Aceste tipuri de credite sunt destinate destinate companiilor, persoanelor fizice autorizate, asociațiilor familiale, profesiunilor liberale etc. și pot avea ca scop capitalul de lucru, investiții sau acoperirea altor nevoi financiare, acordându-se pe termen scurt, mediu sau lung. Unele bănci solicită un plan de investiții sau studii de fezabilitate pentru acordarea creditelor de investiții de anvergură.
  • Credite specializate: acestea sunt produse oferite de către bănci persoanelor fizice și juridice dintr-un anumit domeniu de activitate – de exemplu personalul medical, notarii, avocații, militarii, studenții etc.

Economia actuală, precum și situațiile de context vă pot determina să alegeți un credit bancar ce vă va ajuta să duceți la bun sfârșit ceea ce vă doriți. Alegerea creditului corespunzător, însă, trebuie să fie întotdeauna însoțită de certitudinea că puteți înapoia lunar banii către bancă.

Pentru a vă asigura puterea de a debita suma restantă, luați în considerare bugetul lunar al familiei, tipul de contrat pe care l-ați semnat la muncă (un contract pe termen nedeterminat este o garanție mai mare că nu vă veți pierde locul de muncă față de un contract de 3 sau 6 luni) și alte asemenea criterii.

Sigur vrei sa citești și despre:
Deserturi-de-Crăciun
Deserturi de Crăciun. 6 rețete pentru bugete istețe
plan-eficient-de-economii
Cum să începeți un plan eficient de economii în 4 etape

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage