Cum te ajuta sportul

1.Creeaza si mentine o buna conditie fizica– daca avem un stil de viata sedentar, in  mod cert nu avem o conditie fizica buna.

Conditia fizica, conform DEX –  Conditie fizica – situatia unui sportiv din punct de vedere fizic si al pregatirii sale teoretice si practice

 1. Te integrezi mai usor– socializarea este foarte importanta pentru oameni, iar cei care practica un sport reprezinta un grup aparte cu preocupari comune ce tin de sanatate si preventie.
 2. Ai un grad mai mare de incredere in tine– in clipa in care faci sport treci peste barierele fizice si psihice, iar depasirea acestor limite te face sa simti ca iti este mai usor sa iei decizii complexe si sa le aplici in viata.
 3. Tonus muscular bun– un om care nu practica nici un sport, care nu face miscare, va avea un tonus slab, un aspect pufos al muschilor.

Un om implicat intr-o activitate sportiva va avea un tonus muscular bun, o musculatura bine definita si puternica.

 1. Elimina insomnia – prin miscare eliminam diferite toxine, relaxam musculatura, ne relaxam psihic. Eliberam serotonina si endorfine.
 2. Reduce riscul afectiunilor cardiovasculare– muschiul inimii va fi mai bine antrenat, va pompa mai mult sange, va bate mai regulat. Un muschi antrenat va imbatrani mai greu.
 3. Creste secretia de serotonina si endorfina – doua substante cu metabolisme strans legate intre ele, importante in relaxarea noastra si in asigurarea unui somn linistit.
 4. Modifica metabolismul – o persoana care practica un sport are un metabolism activ, orientat spre furnizarea de energie, nu spre stocare. Dietele tinute fara sport, lenevesc metabolismul. Prin sport creste masa musculara, cea care consuma energia in organism.
 5. Schimba compozitia organismului– singurul mod sanatos prin care poti schimba raportul de grasime/muschi in organism este sportul.
 6. Creste rezistenta la diverse boli – sistemul imunitar al unui sportiv este mai puternic decat al unui om sedentar.
 7. Creste densitatea osoasa, previne osteoporoza– prin sport creste rata de absorbtie a calciului in oase.
 8. Reduce colesterolul rau, creste colesterolul bun.
Sigur vrei sa citești și despre:
cresterea masei musculare
Supliment culturism cresterea masei musculare – Masa musculara – Probolan50 comanda
retete de slabit
Retete de slabit echilibrate

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage