Cel mai ușor și eficient exercițiu pentru slăbit!

Ai câteva kilograme în plus și vrei un exercițiu pentru slăbit? Atunci trebuie să citești acest articol până la capăt!

În primul rând trebuie să fii într-un deficit caloric pentru a slăbi! Iar în al doilea rând, îți prezint cel mai simplu și mai eficient exercițiu pentru slăbit: mersul pe jos!

Vezi tu, trăim într-o lume în care sedentarismul a devenit ceva normal, iar corpul uman nu este făcut pentru asta. Gândește-te că de-a lungul istoriei am explorat locuri noi, am vânat mamuți, am condus războaie (nu spun că trebuie să pornești un război sau să vânezi mamuți).

Acum există alternative la mersul pe jos: mașini, internet, telefoane, etc. Nu spun că acestea sunt rele. Sunt niște inveții fantastice care ne simplifică foarte mult viața, DAR, trebuie să fim conștienți că un stil de viață sedentar ne pune în pericol sănătatea. Biomecanica noastră nu este pentru sedentarism.

Uite ce poate face o activitate banală ca mersul pe jos:

  • previne bolile cardiovasculare
  • reduce hipertensiunea
  • crește rata metabolică
  • reduce stresul și scade riscul de mortalitate

Cât de mult ar trebui să mergi pe jos?

Mersul pe jos este ceva foarte simplu pentru organism, ca atare nu există o limită în cât ar trebui să mergi.

Acesta nu este un antrenament întrucât nu pune stres pe corp, ba mai mult, ajută la reducerea cortizolului. Din cauza asta este foarte bun și pentru cei care se antrenează cu greutăți și vor să slăbească dar nu vor să facă cardio pentru a nu interfera cu recuperarea.

Dar ca să-ți faci o idee, un studiu a descoperit că subiecții care au mers timp de 20 de minute au ars 111 calorii, în timp ce persoanele care au alergat au ars 190 calorii. Dar din nou, ține minte că mersul pe jos nu pune stres pe corp!

Evident că nu se compară cu antrenamentele tip HIIT (high intensity interval training), unde poți arde și 400 calorii în 20 de minute, dar este un început bun, mai ales dacă ai un stil de viață sedentar.

Pentru a-ți măsura distanța parcursă într-o zi pe jos îți recomand aplicația Endomondo.

Așa că hai: ridică-te de pe scaun, pune-ți căștile în urechi, dă drumu la muzică sau un audiobook și du-te să te plimbi!

Sigur vrei sa citești și despre:
brate-tonifiate
Cum poti obtine brate tonifiate in doar 5 pasi – Iata ce trebuie sa faci
fibre-mancare
Fibrele – secretul slabirii rapide

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage