Baile Tusnad

Nu-i asa ca v-ati saturat de Valea Prahovei si de vesnica aglomeratie din aceasta zona si doriti o zona linistita in care sa va petreceti un sfarsit de saptamana departe de aglomeratia marilor orase? Baile Tusnad reprezinta o solutie perfecta si pentru cei care doresc sa aiba parte de o saptamana de concediu cu adevarat relaxanta in care sa asculte doar ciripitul pasarelelor si sa respire aerul tare si curat de munte.

Localizare:

Statiunea Baile Tusnad este situata in inima Muntilor Harghitei , in judetul Harghita, in partea sudica extrema a Depresiunii Ciucului, o zona cu vegetatie salbatica, in care natura nu a fost atinsa de industrie, un loc perefct in care sa va incarcati bateriile pentru inca o saptamana de lucru sau chiar pentru un an. Depresiunea este delimitata de Muntii Harghitei in partea de nord-vest si de Masivul Ciumatu Mare in sud-est, munti vulcanici acoperiti cu paduri de brazi si fagi. Este situata la 30 de km de Miercurea Ciuc si la 70 de km de Brasov, fiind alegerea ideala pentru cei care vor sa vada cat mai multe obiective turistice intr-un timp scurt. Este o destinatie de vis atat pe timp de vara atunci cand iubitorii muntelui pot explora traseele montane din zona, cat si pe timp de iarna daca sunteti un iubitor al sporturilor de iarna deoarece statiunea are propria partie de ski, snowboard si patinaj in cadrul “Zilelor Zapezii”.

Statiunea ca baza de tratament

Pe langa faptul ca este o statiune montana, Baile Tusnad sunt binecuvantate si cu izvoare de ape minerale,ale caror proprietati benefice sunt cunoscute de sute de ani. Statiunea este recomandata pentru tratamentul bolilor sistemului nervos central, al bolilor cardiovasculare, al bolilor sistemului urinar si al unor boli inrudite. Dispune de posibilitati moderne de tratament, bai cu ape minerale carbonatate, bai galvanice, impachetari cu parafine, instalatii pentru electroterapie, sali de gimnastica, mofete (emanatii naturale de bioxid de carbon) cu incaperi pentru inhalatii de bioxid de carbon.

Obiective turistice din statiune

Principalul obiectiv turistic al statiunii este Parcul National Stanca Soimilor si cele doua trasee montane spre varfurile Csomad (1294 m) si Stanca Soimilor. De asemeni prin localitate trece si raul Olt iar langa Pensiunea la Moara la Fagadau puteti face plaja sau sa va bucurati de un picnic la iarba verde chiar pe malul raului. Mai aveti posibilitatea sa explorati pe jos sau cu masina imprejurimile statiunii, sa ajungeti la poiana Veresviz, cu doua bazine termale unde se poate face plaja si baie. Tot in statiune se afla Lacul Ciucas, un alt loc unde puteti face plaja dar nu puteti sa va bucurati si de apele lacului deoarece scaldatul este interzis.

Alte obiective in zona

Asa cum am mai spus este alegerea perfecta pentru cei care vor sa ajunga usor in alte zone pentru a vizita obiective turistice. Se ajunge usor la Miercurea Ciuc unde aveti posibilitatea sa faceti o vizita la Muzeul Etnografic si la cetatea Miko sau la Brasov de unde nu trebuie sa ezitati sa urcati pana in Poiana Brasov. La doar 25 de km de de Baile Tusnad este Lacul Sf. Ana, singurul lac vulcanic din tara si langa lac este Timovul Mohos declarat rezervatie naturala care adaposteste specii rare de plante. Alte obiective turistice din zona sunt: Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Biserica Franciscana in stil baroc din Sumuleu, Cetatea Medievala din Odorheiul Secuiesc si Muzeul national Secuiesc, Muzeul de arta, Biserica reformanta, in stil gotic (sec. XVI) din Sfantu Gheorghe.

Sigur vrei sa citești și despre:
bagaj de calatorie
Bagajul istet: la mare si la munte
am fost la rucar
Am fost la.. Rucar

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage