TIROIDA TINUTA SUB UN PAPUC DE PLANTE

Una dintre cele mai importante glande ale organismului, tiroida controleaza procesele metabolice, sinteza proteica si sensibilitatea organismului fata de actiunea altor hormoni.

Secretia hormonilor tiroidieni este un proces foarte complex, motiv pentru care orice modificare a principalilor factori implicati duce la instalarea unor dezechilibre, ceea ce clinic se traduce prin aparitia bolilor specifice acestei glande. Disfunctiile tiroidei se trateaza insa eficient cu plante.

Cu nuci si marar, impotriva hipotiroidei

Hipotiroida presupune insuficienta hormoniilor tiroidieni. In acest caz, este necesar un aport suplimentar de zinc, care imbunatateste activitatea glandei tiroide. De aceea, se impune consumul alimentelor bogate in zinc, precum laptele, scicile, pestele, cereale integrale, dovleacul, pepenele galben, caisele. La fel, e nevoie de mai multa vitamina A, care ajuta la absorbtia iodului. Asadar, un pahar de suc de morcovi, consumat zilnic ar fi ideal.

Ienuparul activeaza procesele metabolice, detoxifica organismul, combate deregralile hormonale. Se administreaza, in curse de maximum o luna, sub forma de decoct. Se prepara dintr-o lingura cu scoarta si ramuri uscate si maruntite de 1 l de apa rece; se lasa la fiert 10-15 minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.

Mararul este si el foarte bun, luat sub forma de pulbere, cate o jumatate de lingurita inainte de masa.

Coaka de nuca verde sau frunzele de nuc: contin mult iod, de aceea tinctura de coaja de nuca verde sau infuzia de frunze sunt foarte eficiente in tratamentul hipotiroidei.

Tinctura de nuci. Tratamentul se face atat cu infuzie de frunze, cat si cu tinctura de nuci, cu rol profilactic in disfunctia hipotiroidiana. Tinctura se prepara prin fragmentarea nucilor si expunerea lor la soare, cu zahar, dupa care se adauga alcool pentru a nu fermenta.

Cu talpa gastei, contra hipertiroidei

In acest caz, are loc o secretie prea mare de hormoni, iar tratamentele cu plante sunt recomandate numai in formele usoare, ca adjuvant. Singura care poate fi folosita si in formele grave de hipertiroidiei, cu eficienta chiar, este talpa gastei. Tinctura echilibreaza functia tiroidei si poate fi asociata cu alte tincturi precum cea de paducel. Virtuti terapeutice in hipertiroidiei au si ghimpele, menta, coada soricelului, anasonul si cimbrul.

Tinctura: se pun 20 g de planta la 100 ml de alcool de 70 grade si se lasa la macerat 7-8 zile; dupa strecuare, se iau cate 20-30 de picaturi de 2-3 ori pe zi, inainte de mesele principale.

Stai si te vindeci!

Intinde-te pe pat ori stai pe fotoliu si relaxeaza-te. Gandeste-te la zona in care este situata tiroida (la gat, in spatele marului lui Adam) , dupa care spune vocala i. fa acest exercitiu zilnic, timp de 10 minute. Dupa o luna, vei simti rezultate imbucuratoare.

Sigur vrei sa citești și despre:
siguranta copil camera
Siguranta copilului in apartament
beneficiile-uleiului-de-argan
8 beneficii uimitoare ale uleiului de argan

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage